Smakowite chwile

Podczas warsztatu kulinarnego, który odbył się w dn. 23.03.2023, przygotowałyśmy dwie wyśmienite potrawy: “Śledź pod pierzynką” oraz “Serniczki”. 

Przyjrzyjmy się bliżej tej kulinarno-artystycznej uczcie!

Pierwsze danie, “Śledź pod pierzynką”, to połączenie tradycji i nowoczesności. W tym kulinarnym tańcu smaków, smak śledzia przeplatał się z aromatycznymi przyprawami, tworząc kompozycję, której intensywność przyprawiała o zawrót głowy.

Przygotowanie śledzia pod pierzynką to nie tylko umiejętność kulinarna, ale również podróż w czasie do korzeni smaku, gdzie prostota potrafi zaskoczyć skomplikowaną paletą smaków.

Drugie danie to prawdziwa rozkosz dla łasuchów. W tej części warsztatu uczestniczki nie tylko smażyły serniczki, ale też przeniosły się w świat słodkich doznań. Uśmiechy, rozmowy przy stole, a także kulinarna kreatywność stworzyły atmosferę, w której smakowanie potraw było równie ważne, co dzielenie się doświadczeniami i inspiracjami.

Jako organizatorzy jesteśmy pełni wdzięczności za zaangażowanie uczestników, a wynikiem tej kulinarno-artystycznej uczty są niezapomniane wspomnienia i nowe umiejętności kulinarne, które z pewnością znajdą swoje zastosowanie w codziennym gotowaniu.

Projekt jest finansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu 
Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030

Stowarzyszenie Babska Wyspa
ul. Płk. Dąbka 140/2-3
82-300 Elbląg
REGON 367987855
NIP 5783126581
KRS 0000690556