Kulinarna eksplozja smaków

W majowym warsztacie kulinarnym uczestnicy wsiedli na pokład kulinarnego doświadczenia, aby wspólnie przygotować sałatkę z kurczakiem, różnymi warzywami, śliwkami oraz lekki deser owocowy z ciastkami i serkiem. 

Przygotowania rozpoczęły się od krojenia warzyw. Każde warzywko, kurczak, dodatki byli starannie przygotowywane pod bacznym okiem instruktorki. Następnie, wszyscy przystąpili do składania warstw sałatki. Każdy uczestnik kreatywnie układał warzywa i kawałki kurczaka na talerzu, tworząc kolorową kompozycję smaków. Dodatek śliwek, nadający delikatnej słodyczy, uzupełnił całość. Sałatka była gotowa, a aromaty zaczęły się mieszać, zapowiadając uczestnikom prawdziwe kulinarne doznania.

W międzyczasie, zajęliśmy się przygotowaniem lekkiego deseru owocowego. Kawałki soczystych owoców, delikatne ciastka i śmietankowy serek spotkały się, tworząc słodką delicję. 

Kiedy sałatka i deser były gotowe, wszyscy zasiedli do wspólnego stołu. Delektowali się smakiem przygotowanych dań, doceniając naturalność i świeżość użytych składników.

Warsztaty kulinarnego rzemiosła to nie tylko nauka gotowania, ale także wspólne tworzenie smakowych historii. Uczestnicy opuścili pracownię kulinarną z pełnymi żołądkami i uśmiechami na twarzach, gotowi na kolejne kulinarno-smakowe wyzwania.

Projekt jest finansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu 
Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030

Stowarzyszenie Babska Wyspa
ul. Płk. Dąbka 140/2-3
82-300 Elbląg
REGON 367987855
NIP 5783126581
KRS 0000690556