Jesienne inspiracje kulinarne

W dn. 24 października, w przytulnej atmosferze naszej sali, odbył się warsztat kulinarny, który połączył smaki i aromaty jesieni w dwóch wyjątkowych daniach. Uczestnicy mieli okazję przygotować zupę dyniową i roladę czekoladową z kremem mascarpone.

Rozpoczęliśmy od magicznej zupy dyniowej, która już na samym początku wprowadziła uczestników w jesienne klimaty. Krok po kroku panie poznawały tajniki przygotowania tego rozgrzewającego dania. Mimo że każda z pań choć raz w życiu robiła podobną zupę, to wspólne spotkanie przy garach przyniosło nowe spojrzenie na tradycyjny przepis. Aromatyczne przyprawy, świeże składniki i urok dyni tworzyły niezapomniany bukiet smakowy.

Następnie przyszedł czas na słodką niespodziankę – roladę czekoladową z kremem mascarpone. Była to wyjątkowa rolada, której smak i wygląd zadowoliły wszystkie zmysły.

Warsztat dostarczył uczestnikom praktycznych umiejętności oraz stworzył atmosferę wspólnego gotowania i wymiany kulinarnych doświadczeń. 

Projekt jest finansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu 
Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030

Stowarzyszenie Babska Wyspa
ul. Płk. Dąbka 140/2-3
82-300 Elbląg
REGON 367987855
NIP 5783126581
KRS 0000690556