Inspiracje kulinarne

W spotkaniu kulinarnym w dn. 13 kwietnia, uczestniczki weszły w krainę kulinarnej sztuki, odkrywając niebanalne smakowe kombinacje podczas przygotowywania wyjątkowych dań – ciasteczek z ciasta francuskiego i jabłek oraz sałatki z wątróbki, kurczaka, marchwi i grzybów.

Każda pani, wyposażona w narzędzia i wyobraźnię, tworzyła nie tylko pyszne, lecz także estetyczne dzieła, udowadniając, że proste składniki mogą stworzyć niepowtarzalne doznania smakowe.

W drugim akcie warsztatów, uczestniczki przeniosły się w świat sałatkowego raju. Wątróbka z kurczaka, doskonale podsmażona, spotkała się z kolorowym towarzystwem marchwi i soczystych grzybów. Ta perfekcyjna harmonia smaków, wspólnie z różnorodnością tekstur, uczyniła sałatkę prawdziwym festiwalem kulinarnej rozkoszy.

Delikatność wątróbki kontrastowała z chrupkością marchwi, a aromatyczne grzyby nadawały sałatce niezwykłego charakteru. Panie, uzbrojone w noże i deski do krojenia, przeobraziły zwykłe składniki w wizualne i smakowe arcydzieła.

Kulminacyjnym punktem warsztatów był wspólny czas degustacji, kiedy wszystkie panie zasiadły do stołu, by delektować się owocami własnej pracy. Ciasteczka oczarowywały słodkim zapachem jabłek, a sałatka rozwijała się w podniebieniu w prawdziwą symfonię smaków.

Warsztaty kulinarne to nie tylko nauka gotowania, ale również wspólne tworzenie smakowych opowieści. Uczestniczki opuściły pracownię kulinarną z pełnymi brzuchami i uśmiechami na twarzach, gotowe na nowe, smakowe przygody.

Projekt jest finansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu 
Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030

Stowarzyszenie Babska Wyspa
ul. Płk. Dąbka 140/2-3
82-300 Elbląg
REGON 367987855
NIP 5783126581
KRS 0000690556