Kulinarna eksplozja smaków
W majowym warsztacie kulinarnym uczestnicy wsiedli na pokład kulinarnego doświadczenia, aby wspólnie przygotować sałatkę z kurczakiem, różnymi warzywami, śliwkami oraz lekki deser owocowy z ciastkami i serkiem.
Przygotowania rozpoczęły się od krojenia warzyw. Każde warzywko, kurczak, dodatki byli starannie przygotowywane pod bacznym okiem instruktorki. Następnie, wszyscy przystąpili do składania warstw sałatki. Każdy uczestnik kreatywnie układał warzywa i kawałki kurczaka na talerzu, tworząc kolorową kompozycję smaków. Dodatek śliwek, nadający delikatnej słodyczy, uzupełnił całość. Sałatka była gotowa, a aromaty zaczęły się mieszać, zapowiadając uczestnikom prawdziwe kulinarne doznania.
W międzyczasie, zajęliśmy się przygotowaniem lekkiego deseru owocowego. Kawałki soczystych owoców, delikatne ciastka i śmietankowy serek spotkały się, tworząc słodką delicję.
Kiedy sałatka i deser były gotowe, wszyscy zasiedli do wspólnego stołu. Delektowali się smakiem przygotowanych dań, doceniając naturalność i świeżość użytych składników.
Warsztaty kulinarnego rzemiosła to nie tylko nauka gotowania, ale także wspólne tworzenie smakowych historii. Uczestnicy opuścili pracownię kulinarną z pełnymi żołądkami i uśmiechami na twarzach, gotowi na kolejne kulinarno-smakowe wyzwania.
Projekt jest finansowany ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu
Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021-2030
- ul. Płk. Stanisława Dąbka 140/2/3 82-300 Elbląg
- Dojedziesz do nas:
- autobusami linii: 14, 16, 19, 22
- tramwajami linii: 1, 3, 4,
- Dojazd autem - wjazd na parking przy salonie meblowym Black Red White lub od ul. Pomorskiej.
- Dane do faktury
Stowarzyszenie Babska Wyspa
ul. Płk. Dąbka 140/2-3
82-300 Elbląg
REGON 367987855
NIP 5783126581
KRS 0000690556